Крісла колісні, як з жорсткою, так і зі складаною рамою відрізняються по дизайну, конструкції та ергономіці.

Це означає, що вибір типу рами коляски повинен бути індивідуальним.

Існує кілька основних питань, відповіді на які допоможуть вирішити, який тип рами підходить конкретному користувачу:

1. Який матеріал використовується при виготовленні рами коляски?

2. Яка форма рами (кут нахилу, ступінь абдукції в передній частині й т.д.)?

3. Які аксесуари включені в комплектацію і чи є вони знімними елементами?

4. Які регулювання коляски доступні (налаштування посадки, балансу і т.д.)?

Міцність, вага та довговічність коляски залежать від конструкції та матеріалу рами. Вважається, що титан більш міцний матеріал, ніж алюміній. Крім того, титан володіє високою довговічністю, його не так легко зігнути або пошкодити. Він більш стійкий до корозії на відміну від алюмінію. Також титан менш схильний до подряпин, що дозволить зберегти гарний зовнішній вигляд рами на довший час.

Алюміній – метал, з яким легше працювати, він більш економічний. В останні роки «алюміній серії 7000», в порівнянні з ранніми версіями, піддається термічній обробці та стає міцнішим, тому його потрібно менше, що, відповідно, зменшує загальну вагу візка.

Карбон – легкий, жорсткий матеріал, стійкий до корозії, але він дорогий і складний для формування. Вуглецеве волокно має низьку ударну міцність в порівнянні з алюмінієм, що означає вищий ризик пошкодження. Карбонові рами рекомендуються більше для користувачів, які чутливі до низької температури рами. Нині Ви маєте змогу побачити досить багато аксесуарів, виготовлених з карбону. Застосування цього матеріалу значно зменшує вагу коляски. Крім того, карбон часто використовують, щоб підкреслити сучасний дизайн крісла колісного. Загальна вага охоплює в себе вагу рами та всіх додаткових компонентів (подушок сидіння, спинок, протиперекидних пристроїв). Чим менше загальна вага, тим краще ергономіка коляски (в момент старту, в момент гальмування і маневрування). Важливо пам'ятати, іноді звертаючи увагу на вагу рами (наприклад, вибираючи карбонову раму), користувачі вибирають додаткові опції, загальна вага яких значно збільшує вагу коляски, і при цьому втрачається сенс замовлення легшої рами.

Коляска з рамою, як правило, являє собою конструкцію з «Х-подібним» типом. Кардинально відрізняється за механізмом складання коляска «Küschall Champion», яка має унікальний механізм складання для додання візку жорсткорамних властивостей.

Не можна сказати, що жорсткорамні коляски краще рами типу, що складається, і навпаки. Кожен тип рами має переваги в конкретному випадку. Жорсткорамні коляски характеризуються кращою ергономікою, меншою вагою. Але при цьому поступаються меншою можливістю індивідуальних налаштувань, менш компактні в транспортуванні. Коляски зі складаною рамою краще збираються для транспортування, мають ширший асортимент додаткових опцій і дозволяють проводити індивідуальні налаштування в ширших діапазонах.

Не буває хорошого чи поганого типу рами. Головна умова успіху – правильно підібраний візок для конкретних потреб користувача.

Хочу отримувати новини про акції та спеціальні пропозиції