Як зміцнити імунітет перед зимою?

Нижче представлено 5 порад, як уберегтися від застуди та добре почуватися в холодну пору року.

1️⃣ Уникайте стресових ситуацій

Стресові ситуації негативно позначаються на імунній системі. Щоб уникнути затяжного стресу, потрібно почати думати про щось хороше, що вже сталося або трапиться в найближчому майбутньому. Крім того, необхідно знайти співрозмовника і розповісти йому про свою проблему. Такою людиною може бути партнер, близький друг або психолог. Не потрібно все носити в собі та постійно прокручувати в голові негативні думки.

2️⃣ Слідкуйте за своїм раціоном і вживайте поживні речовини

Багато хвороб і навіть ослаблення імунітету може стати результатом поганого і незбалансованого харчування. Щоб такого не сталося, необхідно переглянути свій раціон. Він обов'язково має бути наповнений вітамінами та мінералами, які підвищують імунітет.

3️⃣ Висипайтеся і стежте за якістю сну

У різному віці людина повинна спати щоночі певну кількість часу, щоб її організм нормально функціонував і був здоровим. Дорослі та діти потребують такої тривалості нічного відпочинку:

▪️ дорослі старше 18 років - 7-8 годин;

▪️ підлітки - 8-10 годин;

▪️ діти молодшого віку та немовлята - до 14 годин.

4️⃣ Займайтеся зарядкою та фізичною активністю

Фізична активність, а саме заняття спортом, необхідні кожній людині незалежно від віку.

5️⃣ Пийте добавки з вітамінами та мінералами

Для зміцнення імунітету і протистояння вірусам дуже важливі вітаміни. Наприклад, вітаміни групи В (В1, В2, В6, В12) збільшують активність лейкоцитів, а це підвищує опірність організму до застуд.

❤️Дбайте про власне здоров'я з B.Well!

Хочу отримувати новини про акції та спеціальні пропозиції