8 правил для здорового серця!

Ми зібрали вісім правил здорового серця за рекомендаціями МОЗ, щоб знизити ризик серцево-судинних недуг.

1️⃣ Відмова від куріння, в тому числі й уникання статусу пасивного курця.

Куріння шкодить здоров’ю як курця, так і навколишніх. Наслідки цієї згубної звички щорічно вбивають понад 8 мільйонів людей по всьому світу і є одним із головних чинників розвитку ішемічної хвороби серця, інсульту та хвороби периферичних судин.

2️⃣ Достатня кількість здорового сну.

Дорослі, які сплять менш як сім годин щоночі, мають вищий ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи, зокрема інфаркту та інсульту.

3️⃣ Повноцінне здорове харчування.

Раціональне та збалансоване харчування передбачає споживання фруктів, овочів, горіхів і бобових, цільнозернових продуктів, нежирних молочних продуктів і низьке споживання натрію, червоного м’яса, відмову від обробленого м’яса (наприклад, ковбас), солодких та алкогольних напоїв.

4️⃣ Здорова вага.

Надмірна вага підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

5️⃣ Здоровий рівень ліпідів крові (холестерину та тригліцеридів).

Якщо нераціонально споживати продукти харчування з високим вмістом насичених жирів (вершкове масло, жирні сорти червоного м’яса, сосиски, шинка, твердий сир тощо), то це може стати одним із факторів підвищення рівня холестерину в крові, особливо якщо некорисне харчування поєднується з постійним стресом.

6️⃣ Нормальний рівень глюкози в крові.

Надмірна кількість цукру в раціоні спричиняє появу зайвої ваги, проте також сприяє і розвитку серйозних захворювань, наприклад, діабету.

7️⃣ Підтримання активного способу життя.

Регулярна фізична активність зменшує ризик серцево-судинних хвороб, а також сприяє підтриманню здорової ваги тіла.

8️⃣ Вимірювання артеріального тиску.

Підвищений артеріальний тиск без контролю й лікування може стати причиною інсульту, розвитку ниркової чи серцевої недостатності, погіршення зору та інших проблем зі здоров'ям.

? Стежте за дотриманням цих простих восьми правил у повсякденному житті. Це допоможе вам знизити навантаження на серцево-судинну систему. Бережіть своє серце – адже воно працює щосекунди і часто йому дуже потрібна наша допомога.

Хочу отримувати новини про акції та спеціальні пропозиції