Пролежні: як уникнути їх виникнення під час використання крісел колісних.

В медицині приділяється велика увага боротьбі з пролежнями – розробляються інноваційні методики лікування, випускаються нові препарати.

Пролежні – це ділянка з ураженою шкірою, підшкірною та м'язовою тканинами. Для їх утворення достатньо кількох годин, проте наслідки можуть тривати багато місяців і навіть призводити до смерті.

Виділяють три основні причини утворення пролежнів: стиснення, тертя та зміщення.

Крім трьох основних причин, існує ще кілька факторів, які підвищують ймовірність виникнення пролежнів.

Основна увага медичного персоналу, пацієнтів та людей, які забезпечують догляд за хворими, повинна бути спрямована на профілактику. Пропонуємо кілька практичних порад та рекомендацій для користувачів крісел колісних, щоб уникнути появи пролежнів:

✔️ Коляска повинна бути правильно підібраною та зручною для використання. Правильне розміщення користувача в колясці – це запорука його здоров'я та безпеки.

✔️ Використовуйте подушку для зменшення тиску. Намагайтеся сидіти прямо. Підтримка тіла в прямому положенні при сидінні сприяє рівномірному розподілу ваги. Це знижує тиск на шкіру в зонах кісткових виступів та допомагає зменшити пошкодження, які вони спричиняють. Пряме сидяче положення також допомагає запобігти утворенню пролежнів в результаті зміщення тканин. Застосовуйте різні прийоми для зменшення тиску.

✔️ Добре харчуйтеся та пийте багато води. Для запобігання розвитку пролежнів рекомендується добре збалансована дієта зі свіжих овочів, фруктів та м'ясних страв. Вживання великої кількості води допомагає підтримувати здоровий стан шкіри та має профілактичний ефект для зменшення ризику появи пролежнів.

Проблему потрапляння вологи на шкіру певною мірою можна вирішити за допомогою спеціального медичного обладнання. Ми сподіваємося, що ці прості рекомендації допоможуть зберегти здоров'я на довгі роки! ?

Хочу отримувати новини про акції та спеціальні пропозиції