Обираємо взуття для занять спортом

Спортивне взуття – обов’язкова частина екіпірування, від якого залежать досягнення та здоров’я спортсмена. Для кожного виду спорту є свої вимоги до взуття, так само немає універсальних кросівок, які можна було б використовувати під час тренування, марафонів чи змагань. Розглянемо основні параметри у виборі взуття для тренувань.

Висота. Цей параметр залежить від активності стоп. Для виконання глибокого присідання, розтяжки, бігу підійдуть низькі моделі. Вони забезпечать максимальну рухливість щиколоток і не будуть обмежувати рух стоп. Для силових тренувань із важкою вагою рекомендується високе взуття, яке надійно зафіксує ногу і знизить навантаження на суглоби.

Гнучкість підошви. Потрібно враховувати висоту, рельєфність, матеріал. Враховуйте, що для силового спорту підійде взуття з жорсткою рівною підошвою, для бігу краще кросівки з м'якою амортизуючою підошвою. Для фітнесу обирайте взуття з гнучкою м'якою підошвою невеликої товщини.

Повітропроникність. "Дихаючий" матеріал відводить зайву вологу і забезпечує приплив повітря. Кросівки з верхньою сіткою добре підійдуть для фітнесу та бігу.

Підошва. Незалежно від виду спорту, яким Ви займаєтеся підошва повинна бути стійкою. Кросівки і кеди забезпечені рельєфною підошвою зі щільних матеріалів. Щоб визначити стійкість поверхні достатньо провести по підошві пальцем. Якщо він гальмує, прослизає із зусиллям, значить, кросівки стійкі на підлозі.

Фіксація. Спортивне взуття повинне бути точно за розміром з урахуванням шкарпеток. Ногу надійно фіксуємо, але головне, щоб кросівки не тиснули.

Шнурки. Вони не повинні бути виготовлені зі слизьких синтетичних матеріалів, бо це може призвести до частого розв'язування шнурків. Краще вибирати взуття зі спортивними шнурівками, у яких кінці шнурків надійно фіксуються і не висять довгими петлями.

Отже, пам’ятайте, на скільки важливо у спорті вибрати правильно екіпірування – одяг і кросівки. Першочергово – це забезпечення комфорту під час занять, захист ніг від травм, ударів та поліпшення техніки виконання вправ.

Бажаємо Вам чудового настрою та бадьорості духу!

Хочу отримувати новини про акції та спеціальні пропозиції